Bocholt    Lichtenvoorde (NL)    Barchem (NL)


Buitengevelisolatie

Energieverbruik is een wereldwijd probleem en daarmee een ‘hot item’. Er wordt steeds meer nagedacht over hoe men energie kan besparen. Zeker met de komst van het energielabel voor panden, komt er steeds meer inzicht in hoeveel energie daadwerkelijk in een pand verbruikt wordt. Een gebouw met energielabel A verbruikt weinig energie. Wil jij ook besparen op je maandelijkse energiekosten? Dan is de thermische buitengevelisolatie van Lurvink Afbouw de juiste keuze.

Wat doet thermische buitengevelisolatie?

Bij thermische buitengevelisolatie brengen wij een isolatieplaat aan, aan de buitenzijde van de gevel. Deze isolatieplaten voorzien we van een spanningsverdelende wapeningslaag. Deze laag werken we vervolgens af met buitenstucwerk, voor een gladde afwerking, of steenstrips om een metselwerk aanzicht te krijgen.

Door deze thermische gevelisolatie blijft de warme lucht in de winter langer in het pand. In de zomer blijft het pand juist langer koel, omdat de warmte niet naar binnen kan. Zodoende helpt gevelisolatie het hele jaar door de energierekening zo laag mogelijk te houden. Daarnaast verhoogt dit natuurlijk het wooncomfort en het is het een meerwaarde voor het pand.

Lager BTW-tarief op gevelisolatie

Voor gevelisolatie is de btw op het arbeidsloon verlaagd van 21% naar 6%. Hierdoor wordt het extra aantrekkelijk om je gevel te isoleren. Om in aanmerking te komen voor deze verlaging zijn er vanuit de Nederlandse overheid wel een aantal voorwaarden gesteld:

  • Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op het aanbrengen van de isolatie. Dus niet op de werkzaamheden daaromheen, bijvoorbeeld sloopwerken. Ook de materialen vallen buiten dit voordelige btw-tarief, hier geldt dus het normale 21% btw-tarief.
  • De woning dient ouder te zijn dan 2 jaar, of het pand wordt al meer dan 2 jaar als woning gebruikt.

De besparing kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s. Samen met de energiebesparing heb je de investering zo nog sneller terugverdiend.

Passief bouwen

Wanneer je de term passief bouwen laat vallen, denken veel mensen dat dit een trend is in Nederland. Deze bouwmethode wordt echter al meer dan 25 jaar toegepast in Nederland. Bij het passief bouwen staat een thermisch comfortabele woning centraal, evenals een laag energieverbruik. Wanneer het energieverbruik van een pand niet hoger is dan 15KwH/m2 kan men spreken van passief bouwen.Lurvink afbouw werkt met diverse gerenommeerde fabrikanten van gevelisolatiesystemen. Daarnaast adviseren we je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Bespreek de mogelijkheden

Voor buitengevelisolatie zijn er diverse mogelijkheden van systeemopbouw. Wil je meer informatie of een afspraak? Neem dan contact met ons op via de mail of bel ons voor een afspraak: +31 (0)544 353 006.

Contact

Voor meer informatie over onze diensten, vrijblijvend advies of een offerte kun je contact met ons opnemen, per telefoon, e-mail of het contactformulier. Ook voor vragen en suggesties kun je contact met ons opnemen.